Tuesday, December 24, 2013

Herbalife Personal Wellness Coach

Wello welloo peeps..
Look how Herbalife has helped me to reduce weight, better skin & healthier!!

Most of all i feel happier with the new me & of course $$$!.. alhamdulillah..



Drained FAT around 5kg in 2 weeks!.. amazing result kannn!.. That's when i decided to become one of the amazing positive people in Herbalife.. an Independant Distributor & Personal Wellness coach.
Herbalife, No 1 and world class company in weight management and body wellness.
Why world class?? Hey, Christiano Ronaldo pun consume herbalife okey..


Product yg sgt best & sgt berkesan.. tp kene konsisten & disiplin.. take ur coach's advice seriously.
Yg best lagi, Herbalife only sponsor sportsmen & sports event like triathlon.. takde nye la nak sponsor retis or celebrity.. Dari sini kita dah boleh nmpk betapa bermutu, berkesan & 'world class' nye shake herbalife ni..

It has been in the world market for over than 30 years.. so long that it has build a very strong biz network & is listed in New York Stock Exchange board.. (proven company ni mmg sebuah company yg kukuh.)
Giler bangga aku ckp dgn org "I work with Herbalife".. haha.. oo yeessss.. =)
Lebih bangga dpd last job aku, walaupun sebuah bank yg terkenal tapi tak seInternational & kukuh & happy & positive mcm Herbalife.. Best of all, working hour is flexible.. I work whenever I want, whenever i can..
Kalau perlu, bawak lah anak2 aku yg masih kecik ni jmp customers.. tak ape, rezeki ada di mana2..
tapi, kalau tak usaha mmg susaaaah sgt nak nmpk hasil.. u still have to work hard to earn..

Yes, indeed Herbalife is an MLM.. we have a system, HALAL, yang tidak menindas atau pijak org bwh... bukan goyang kaki je, lagi tinggi level lagi byk kerja sbb these people kene meet volume points target.. Personal & team target. Kalau tahun ni tak requalify 'pangkat' diorg contohnye, they will lose sekelip mata all their downlines & there goes their income.. gone forever! tak boleh dpt balik.. kene start all over again as a distributor.. sbb tu personal retail & jaga downline penting, as well as attending events & bawa prospek baru.. u can only grow ur organisation this way..

USE the product, WEAR the product name & TALK about it, ur own testimonials, SHOW good results.. RECRUIT new people & DUPLICATE the same following the system.

Insyaallah, with effort & support from family, hubby especially, one day i will succeed in Herbalife..
I want to help more people to become healthier & if possible to help them to earn more money by joining me as my biz partner.. Herbalife is Simple, Fun & Magical.. But remember, takkan ada hasil selagi kita tak usaha.. kan?? 

Free wellness evaluation, free samples & free coaching towards your welness goal.
Contact me Lydia @ 012 692 3316.
Check out Herbalife album in my fb page - lydsari

Anak beranak minum shake.. Nutrisi utk semua peringkat umur.
Nutritious shake for all ages..

Nutritious shake for you & baby!! what an amazing product!

Formulated by nutrition experts & world class doctors..

One of my customer reduced % body fat & almost 3kg in a week!.. wooow..

Get your free wellness evaluation & free samples NOW.

“Your life does not get better by chance,
it gets better by change.” ~ Jim Rohn

see ya soon..
meowww! 


Wednesday, July 17, 2013

Viral fever.. kesiaaan adik..

Wello welloo,
I'm quite sure time haze teruk haritu ramai yg tak sihat, sore throat, batuk, etc. Termasuklah I anak beranak.. my younger son was down with high fever. Buat blood test platlet count dropped below the minimum which was 132/150.. fever on off smp 40c..
Dah la that coming Saturday tu birthday party! 0_o

Let these pics describe the rest of the 4days 3nights journey at ampang puteri specialist hospital KL.

Warded bila temperature 40c & taknak mkn minum.. bibir dah pecah & berdarah..

Waiting & waiting nak cucuk masuk drip..

Missing his smile & laughter.. mommy burst into tears when nurses had to insert needle into your blood vessel but failed.. 5, 6 kali cucuk tak dpt.. sakiiiit anak mommy.. ='(
I promise next time if u ever gonna get anytg like this I will demand & only allow a doctor to perform it. No nurses! Sbb paediatrician buat sekali je dah masuk!!

Dah sihat sikit on 3rd day..

4th day.. im going hoooooome! Let's party!!

Cant wait to go home.. main dlm cupboard

Miau! ♥


Wednesday, June 26, 2013

Our food lover is 1 year old!.. =D

Wello haii..
A very hazy week kan.. sesak dada, sakit mata, sore throat,  mcm2 lagi... sakit hati pun ada jgk when all outdoors activities had to be cancelled due to the very unhealthy air.. root cause by Indonesia.. sigh.. I hope they've learnt a valuable lesson that burning crops for agriculture purposes is not a good idea, infact for me I shall say it is the most irresponsible act as it pollutes the air very badly.. neighboring countries kenelah jaga kan.. sampaikan tingkap rumah & sliding door pun kene tutup bila jerebu teruk sgt.. baju pun bau asap..

Okey, now back to my story as per the post title.. month of June is about to end, we finally came to another special date.. 25 June.. =) it's adik's birthday!!! Yippie yeay!! U've turned 1 baby... Alhamdulillah.. hubby decided to treat his family dgn sate.. beli sate sri melaka kat lembah keramat.. this is so far the best sate I've ever tasted. Much tastier than samuri.. tak caye? Try sendiri.. hehe..

Kitaorg dah planned a birthday party for both kiddos in July.. sbb abg nye birthday is on 25th July, which falls on ramadhan month.. so buat lah party awal for him & lewat sikit for adik.. nice kan birth date anak2 i.. sorg 25 June & sorg lagi 25 July.. =)

So here goes some pics on this special date.. 25 June.

Adik Muhammad Rayhan Rizqi bin Khairil, thank you for your cries & laughter. I become a better & wiser mom, although I admit that sometimes I was a bit 'over reacted' on matters which I could control.. alright, mommy has weaknesses hokkeyy.. that is why I always need daddy by my side.. ♥♥♥ love u so much adik!

On 25 June 2012 you came.. weighing 3.95kg, I felt an instant relieve on my back.. hehe.

12 a.m. sharp mommy update kat fb wishing u a very happy birthday.. =)

Makan2 sate @ inlaw's house.. mommy made a special pumpkin pudding for you adik.. yummeh!

Next is kiddos birthday party.. soooonn.. cant wait!! 

Miau ♥

Wednesday, June 19, 2013

Surprise Mommy! =D

Wello wello..
It's my birthday!.. on june 8th.. hehe.. dah seminggu lebih tapi baru terhegeh hegeh nk publish entry ni.. byk cerita utk dicerita tapi byk jgk masa yg ada utk perkara yg lebih penting dari berblog.. kan??
Berblog pada I taklah penting sgt dibandingkan dgn masa yg ada utk house chores & my tailoring biz.. all this while pun hanya 2, 3 entry yg I published using lappy.. the rest were published using handphone either in the middle of night tgh nk tido or multi tasking whenever possible..

Believe me, being a 'working at home mom-wahm' is actually a fun job.. (well, I don't consider myself as a 'staying at home mom-sahm'.. because I do work as a part time tailor).. living wif toddlers.. always up with something & messing around.. =) but, this is most mommies' dream job aite??? Hehe.. I got it! & im happy! =D



Okey, cerita on my birthday, hubby made a surprise.. that night he presented me a lovely bday card & a 'surprise' envelope.. What's in it?? A letter telling me to pack our clothes because we're going for a short getaway.. + a 5 star spa session for me.. weehoo! Dia mmg tau I suke sgt spa & body massage ni.. it's time to try out this place.. bestnyeee! =D
Thank you darling for taking care of the kids while mommy spent some me time pampering her body & mind in a very beautiful spa.. hik hik.. now, let these pics speak.....


Sembunyi Spa at Cyberview Resort & Spa..
Tak jauh mane pun dari KL... hehe..

Non official bday lunch... =D

More into my leather bags collection.. sgt gumbira!


And weeks after my birthday celebration, came a special sunday.. it's Father's Day!..
Happy Father's Day Sayang!
Miau ♥

Friday, June 7, 2013

Ringan tulang atau melambatkan kerja??..

HOlla peeps..
Been super bz these days.. byk benda boleh tulis tapi byk jgk yg lagi penting other than blogging, thus, I have to prioritise.. entry ni pun buat skjp smbil breakfast, tgn kanan mkn, tgn kiri pgg phone.. heheh..

Toddlers at home selalunye membantu atau melambatkan kerja??? =)
Pictures speak a thousand words. Well, let them speak then..




Alhamdulillah.. anak-anak bantu mommy kemas.. mereka jugalah yg bantu sepahkan toys.. kite diam & senyum ajelah.. =)

Miau ♥

Friday, May 31, 2013

Tak cukup kain!!! o_O

Assalamualaikum,
Holla holla...

Mesti ade yg curious nak tau bila baca title entry... bukan nak cerite pasal artis sexy hokkey.. tp nk meluahkan perasaan yg dah tak tertahan-tahan nak diluahkan ni..alolo.. ayat mcm masalah besar pulak..
huh.. yes! indeed, because this matter is taking more of my precious time.. adoilaaa... #tepuk dahi kuat-kuat!

ahha.. sexy ni i suke...oh, hello sexy fur.. =D

Ni cerite pesal kain orang hantar tempah baju kurung.. Fening lalat bila ada customer bagi kain utk jahit baju kurung, dia BELI KAIN TANPA UKUR DI BADAN SENDIRI dulu..
mengomel lah sorg-sorg makcik ni ha, bila menghadap kain tu, nak ukur try & error angle mane, celah mane nak menggunting so that kain tu bole cukup-cukup utk gunting size dia..
dah mmg awal-awal agak mcm tak cukup... sigh.. kain dah la bercorak yg hanya bole potong vertically or horizontally.. cano nih?? dok memikir lagi ni..
Bila kate tak cukup kain, dia kate buat lah mcm mane pun, gi beli kain sama/kain lain & sambung ke..
hohoho.. byk nye lah mase daku curahkan utk baju yg satu ni.. oh, dua! dia hantar 2 kain... #palm@forehead again!!!


Okeylah, sharing is caring kannn.. nak raya ni, sape-sape nak beli kain tu please consider to buy a bit extra of the kain, kalau tak nak taylor call kate suruh beli kain lagi.. dah leceh nak ke kedai semula..

Rule of thumb, whenever wherever whosoever planning to buy kain ela nak buat baju kurung :

1. Bidang kain.
Selalunye ada dua jenis, bidang 45" & bidang 60".
Puhlisss buy extra kain kalau bidang 45".. size S or M takde masalah sgt, extra kain is needed for those above M size..

2. Corak kain
Easy peasy, kacang lah kalau corak dia sama & tak kisah potong mcm mane pun takde lah nmpk senget, eh! ada bunge hilang ke.. selalu mcm kain cotton buat baju kurung budak.. oh, i loike.. best je dari memotong ke menjait smooth jek.. sambil menjahit sambil nyanyi-nyanyi.. hehe..
Kalau yg ada corak menegak atau melintang ni lah yg kdg-kdg garuk kepala, silap kang baju corak menegak, kain corak melintang..
Kain mcm ni kenelah beli lebih.. extra setengah meter atau semeter ke.. sbb time gunting tu taylor kene amik part-part yg senada, seia, sekata dgn corak pada kaki baju atau kain..

Since that my customer bought kain from Gulatis Textiles, maka dgn ini saya pun akan ke Gulatis outlet yg terdekat utk mencari kain yg sama.. harap-harap ada lah kain tu.. else, garuk kepala, beli kain lain & sambung... hehe..  Kalau tak cukup sgt jgn sampai sentang sudah kain tu.. ekeke..

Found this image time tgh dok google cari gmbr kain senteng.. haha.
Good info, i never thought this style/length is harus for a guy..
bole suruh hubby beli seluar 3 quater ni byk-byk lagi.. mehehehhh..

Miau!





Thursday, May 30, 2013

Giveaway by Nadnod Azizan!

Comelkan camera coins bank ni.. all are in attractive colours.
I'm going for blue... er, I think pink, sweeeeet.... nope, maybe sexy red...
Wah! I want all!... =D
Ok, ok.. nak biru.. bole bagi my boys!

kejap nak kong kong krench, kejap nak mi.. =p

Wello haiii..

Hari ni pagi-pagi Rayyan dah mintak 'kong kong krench'.. ape tu??.. well it is actually koko krunch, pelat lagi budak 3 tahun ni.. "ayyen nak makan dgn susu milk.." eh, dah ckp susu bole ade milk pulak kat blkg.. haha.. referring to cold fresh milk, dia nak mkn dgn cereal lah..
Okey la, mommy buat.. sambil tu join dia makan sekali.. pikir-pikir nak masak ape, sambil prepare rice porridge untuk adik, nak menjahit baju sape nti, etc.. adeh, byk benda in pipeline ni..


tibe-tibe.. "mommy ayyen nak mi.."

uwawaa.. sape nak abiskan semangkuk ni.. mommy dah makan semangkuk dah.. =/ tak sanggup nak telan lagi.. last-last, tutop mate bagi tong sampah makan.. sedih tau, rase membazir.. tssk..
cepat-cepatlah adik besar.. sure abis semua licin makan abang nye leftovers.. senyum sampe telinge mommy nti.. hihi..
adik breakfast omputih.. makan waffle blueberry.. :p

Bermula lah 'adhoc' task memasak mi utk abang... main masuk je dlm periuk mane bahan yang rase bole sedap pada tekak dia.. dia sebenarnye nak indomi goreng tu.. ish, tak nak lah makan selalu.. kemain suke dia dgn indomi tu.. i fried angle hair instead of giving him instant noodle.. healthier..
Byk lagilah yg si abg ni tak mkn.. rasenye kalau biarkan dia kelaparan tak bagi susu or junk food baru dia mkn nasi kot.. hoih, kejam pulak mcmtu.. hmm..

Bahan-bahannye.. belajar masak ye puan-puan.. untuk anak i Rayyan the picky eater.. =)

bawang besar, carrot, chicken stock.. isi ayam pun sedap.. tapiiiiiiiii rayyan kekadang tak nak ayam.. so i better not put in chicken.. kang langsung tak makan pulak..

tumis bawang gune olive oil.. byk pun takpe.. sihat tak mcm minyak sawit..

letak english spices sikit mcm rosemary, oregano.. tambah black pepper & cheese..

stir in carrot & angle hair (yg dah rebus)..
letak cheese... emm, ni yg lg sedap.. hehe.

yeaaayyy! best mommy!.. muhahaha... alhamdulillah sihat & active.. minum susu je pun tak boleh duk diam ini budak.. mommy hilang penat tengok anak makan habis.. =D griiiinnn...

Miau!

Tuesday, May 28, 2013

It's May.. Dah busy nak raya.. =D

Wello welloo..

Eh! Nak raya? baru May/Jun.. lagi 3 bulan lah, lame lagi.. kejap tak kejap je 3 bulan tu kan.. :/

Dah ada yang start decide theme colour, start perah otak fesyen ape nak melaram nti.. & my advice pegilah cari kain cepat-cepat.. tak payah nak tggu The Big Raya Sale Gulatis tu.. ekeke..

Kenapa kene cepat?.. sbb tukang jahit pun dah start busy skrg.. kang kalau hantar kain lg sebulan nak raya CONFIRM kene reject.. uwawawaa.. pakailah baju raya tahun lepas.. :p

I pun dah start dapat tempahan utk baju kurung budak as early as in May.. senang jgk dpt order awal-awal ni, boleh curi-curi masa between sewing & house chores.. Mase ni lah nak cari rezeki lebih.. alhamdulillah.. :) Dah completely stop jahit pillows & focus on tempahan raya..

More details visit FLUFFY RIBBON fb page ya.. :)



Ramai mommies nak baju kurung pahang plak this year.. hmm.. interesting.. cantik, especially utk budak-budak yang 'bam-bam' sbb design dia membesar dari atas pinggang all the way to the end of kaki baju.. senang diorg ni nak berlari melompat time raya.. heheh.. kalau nak tambah poket tu, oh.. sbb nti senang nak masuk duit raya.. atau kuih raya.. haha..
Ditambah plak dgn handbag baru yg berkilat-kilat, lagi lah byk boleh isi.. ekeke..

Okey, nak menjahit jap sementara hero 2 org still tido ni.. :D

Miau♥

Saturday, May 25, 2013

Jom meriahkan first giveaway nurin-aireen-ieyra =D


klik banner untuk join

Assalamualaikum. Akhirnya tercapai jugak hasrat nak buat first GA tapi bukan sorang sorang tau. GA ni berpartner. Terima kasih tak terhingga kepada para sponsor yang sudi sponsor GA first kami ni. Hehe okay dah, malas nak berintro panjang panjang karang merapu ke bab lain. Dengan lafaz bismillah, kami merasmikan GA ni. Nak join GA first kiteorang? Klik banner kat atas. Hadiah-hadiah menarik menanti anda!




 Buku A Doctor In The House Tun Mahathir Biography bernilai RM100
 Buku Islamik
 Bling bling stylish necklace
 Keychain Cameron Highland
 Owl Keychain Felt
 Keychain Little Domo
 Novel The Wedding Breaker 
 Bookmark Tribal
 Shawl/Tudung bawal
 Bookmark doodle
 Bunny fridge magnet
 Shiseido mask
 Sebanyak RM 135 topup ditawarkan untuk para pemenang!


    Klik sini untuk tengok gambaran hadiah dan pembahagiannya! =)





  Jangan risau, pemilihan pemenang adalah 100% menggunakan pak cik random.org. Biar   
  adil untuk semua.


SESIAPA YANG TIDAK MENGIKUT SYARAT, AKAN DIBATALKAN PENYERTAANNYA


Kami mencari seramai 54 orang pemenang!! Jom meriahkan GA pertama kami! Mana tahu rezeki anda kali ni! Goodluck