Wednesday, May 15, 2013

Hubby's birthday.. ♥♥♥

Wello wello..
The time has finally arrived for cuti-cuti Malaysia dgn family.. yeay! =D
Awal2 entry ni I type mase tgh rehat2 ats air.. haha... amik peluang merasa type entry while chilling in a water chalet, Avillion PD.. super nice place! Senang nk cerita sambil kita tgk gmbr okeh..
Early saturday morning on May 11 dah awal2 siapkan nasi lemak rendang dgg.. breakfast berat sbb nak check in pkul 3, tak nak kelaparan or rushing, buat la nasi lemak utk lunch skali..
Ni I complement utk diri sendiri lah ye.. #sedaaaap sgt!!.. eyes drooling! Ehehe.. terbang melayang bila hubby tambah nasi.. pastu mata kuyu je kekenyangan.. haa! Penangan air tgn wifey kannn.. harus bertambah.. alhamdulillah.  =)
Ni rendang ayam, yg dgg lupe nk snap pic.. same jelah kan rupenye.. dgn sayur timun & tomato.

Camwhoring dgn anak2 time check in kat lobby.. Mehehe.. abaikan uncle porter tgh menggaru idung tu. :p

1st night we decided to stay in a water chalet.. Weather time tu panasssss sepanas panasnye.. taulah heat kat pantai cane.. mandi shower mcm kat bwh ni.. teruja giler nak mandi time tu.. heheh..

without roof!.. ooh la la.. lantai pun batu2 mcm kat air terjun.. shower head besar, puas mandi!..

boleh nmpk air laut.. time check in air tgh surut.. so nmpk lah pasir pantai.. siap boleh terpikir pasal ikan duyung plak mase tu.. tapi time mandi mlm i tgk dpn je, tak nak toleh situ.. haha.. paham2 jelah nape ye.. :p

Abg Rayyan exploring the bathroom..

both kids are ready for the pool! best time panas2 ni berendam..

afternoon view from our chalet.

ada mini petting zoo.. ada ayam, rabbit, merpati, tortoise & peacock.. peacock dia main lepas aje jln2 kat situ.. yg ni mmg jinak2 merpati, ditangkap tak terbang!

time ni binatang semua tgh tido kot..

Breakfast like a king.. nti lunch & dinner pun like a king.. tssk!

in the morning main kat pantai.. private beach ni bersih, kids pun boleh main dgn selamat.. kira confident lah takde botol kaca, sampah pun takde.. plg penting takde sampah masyarakat.. haha.. peaceful je kalau nak dibandingkan dgn public beach kat teluk kemang tu..



Happy Birthday sayang.. & Happy Mother's Day to me! ;)



Sebelum masuk rumah kite basoh kaki dulu.. Avillion water chalet ni konsep perkampungan melayu.. dpt lah rase basuh kaki guna tempurung kelapa.. all this while kat umah kan pakai gayung plastik aje..

2nd night kitorg tukar bilik, requested for garden view pulak.. ni lagi best.. tak sampai seminit ke swiming pool.. & the pool is open 24hours.. vaahh!!

the more ooh la la bathroom!


penat & anak pun tido.. mommy daddy kelaparan.. called room service & ordered sandwich combo smoked chicken & Avillion's speciality, nasi grg kampung with sate..

& off we go to the pool again.. air pool sini tak sejuk mcm pool kat rumah..

Once a while keluarkan adik biar dia apungkan bdn dlm air. Agak2 dh penat adik masok patrol 'car' blk.. nee noo nee noo..


Okey, dinner mmg looking forward to Chardin Seafood Seaview.. dah 2 kali dtg, ketam cili dia yg plg sedap dlm dunia ni.. 

tgk!.. nmpk sdp kan.. tgh type entry pun nk meleleh air liur tgk gmbr ni..

ni peacock tgh usha guests kot2 ade yg nk menghulur ape2.. jinak betul..

Abg Rayyan is looking for tortoise.. mcm tortoise kat rumah maktok katenye..

Semua ni ayam katik.. puffy je bdn ayam2 ni.. Geram tgk..


Feeding rabbit.. Rayyan dah tak takut.. dulu dia taknak pgg pun rabbit.. besar dah anak mommy..  

Chick chick chick... adik picit wing menjerit anak ayam tu.. dia pun geram tgk sbb comel..

One of the lookup site.. blkg tu is Avi Spa.. glass house..

Sekejap je.. tajam!.. I prefer foot massage, not this..
Rayyan kaki ayam, benda yg dia plg geli dulu was pijak rumput.. hehe.

Cantik kan merak ni.. like i said earlier, these peacocks are free to roam the resort..

Time to say bye bye.. we'll surely come again!

Miau♥

No comments:

Post a Comment

pen down your thoughts ya.. tq! =)