Friday, May 3, 2013

Masak masak dan masak..

Kite kat rumah kenelah msk kan untuk perot sendiri, perot hubby terchenta & anak2.. tapi Rayyan very picky.. kalau mkn tak kene tekak dia mmg satu hari susu 'lat' pun dia boley tahan.. (lat = cokelat).. Where else Rayhan still on porridge.. i'll make sure his porridge nutritious, segala vege protin semua masuk.. most of the time ingredients dia nasi, kentang, carrot, brocolli, ayam/ikan/ikan bilis & kcg dhal.. kdg2 letak kicap sikit dgn chicken stock.. lagi lah budak tembam tu byk mam.. hehe.. mmg mission nak dia jadi bolat.. but not obese lah.. hehe..



ni ape kes?? bucu meja pun nak makan sekali?? hihi.. adoi adiikk..


Abg Rayyan picky eater.. ye ye je tunjuk best, tp makan ciput je.. minum air manis satu glass sampai kenyang pun boleh..

Weekdays dinner mcm2 try masak.. nasib lah i dari sekolah mak dah pakse msk, asal school hol aje i tukar profession chef.. so mmg tak kekok kat dapor.. dulu tak suka msk tapi bila dah masok uni, dah hidup sediri & kahwin barulah oohh, syukur nye mak pakse masak dulu.. dari segi rase pun hubby selalu bagi 4 setengah bintang.. ooh.. bukan 5 bintang kew sayaaang??.. hihi.. tapi bertambah jgk 2,3 kali kdg2.. haha.. 

special request from hubby.. super special!.. sihat ni, mcm2 ada! hihi..

sup tulang in the making.. bau time menumis.. va va voom.. wangii..

grg ikan bawal nk msk sweet & sour.. gmbr lauk dah terdelete plak sbb sedap sgt.. eceh! =p

ni kdg2 anak meragam, house chores never ending.. ns grg, drummet, prawn fritter & coleslow.. simple mimple.. mkn pun ngap ngap dah habis! pinggan pun sikit aje basoh.. hehe..

kdg2 super special nasi ayam.. roasted chicken.. feveret nih.. simple gak.. dessert aiskrim.

nak mkn rendang tggu raya lama lagi.. nak melayan tekak kite buat lah rendang ayam.. makan dgn nasi lemak.. fuh.. hubby kate "terangkat!!" mehehe.. timun takde, tomato pun jadilah..

ni saje try produk baru.. sedap gak..

every weekend selalunye dapor tutup.. close shop.. tak berasap.. sbb kitorg selalu jln2 mkn kat luar.. hehe.. hubby rajin benor melayan tekak wife dia nih.. XOXO!

miau♥


No comments:

Post a Comment

pen down your thoughts ya.. tq! =)