Monday, May 20, 2013

Tom yam, tom yam! ♥

Wello haiii..
Entry kali ni pasal makan.. mmg favourite lah tom yam, assam laksa, char koew teow, etc. Nk review sikit tom yam yg i rase plg best, plg sedap kat KL.
Ok, nama restoran ni Absolute Thai. I'm quite sure readers yg familiar dgn mkn2 places @ one utama atau ikano pernah nmpk restoran ni.. or even have tried one before.. ni ha dia.


First time mkn beberapa tahun dulu, dgn X-boyfriend.. haha.. yg skrg ni my hubby ler.. =p.. since that I dah label tom yam situ plg sedap, plg power, kalah kedai tom yam power atau warung tom yam yg tukang msk org thailand or kelantanese.. mcm tu skali penangan tom yam Absolute Thai ni.. tekak masing2 lah, tp hubby pun ckp seeeedaaap!..

Ni haaa dia.. sluurrp! I mkn seperiuk ni sorg, tak mkn nasi pun kenyang.. kenyang sup! Less fattening.. haha.

Ada dua jenis, clear soup or red soup (coconut milk added).. yg ni red soup..

nmpk tak ada cili padi terapung-apung.. tssk!.. tu yg non stop hirup walaupun kepala telinge dah rase berasap!

Time mkn ni 'as usual' most of the time si abang tak nak mkn or dah tertertido.. hmm.. Anak oh anak..
Yang adik daddy dah bg trademark 'food lover'.. hehe. Pantang nmpk kitorg pgg makanan, tupperware ke, tgh mengunyah ke, dia mesti dtg panjat-panjat.. mulut nganga.. =0

Ada hati nak cuit-cuit nenas tu.. tunggu ada gigi dulu ye dik.. Haha..

Ni tauhu goreng, dlm lembut & rase mcm fish ball.. khas utk adik.. seketul tu dia sorg je.. nyam nyam!

Pineapple fried rice..

Kenyang perut senang hati... =D

Deliciously worth the price.. you gotta try it! =)

Kalau nak tau kat mane lg ade Absolute Thai ni atau restoran yg adik-beradik dgn nye, tgk kat sini.
Ada tak mane-mane restoran yg tom yam dia sedap & consider a must try makan place? Share lah kay..

Miau♥


No comments:

Post a Comment

pen down your thoughts ya.. tq! =)